torsdag, maj 15, 2008

He's just not that into you!


King och Parker peppar on set.

De senaste dagarna har jag, högst omedvetet men helt ohämmat, på jobbfester och luncher, börjat prata exalterat om den kommande Sex and The City-filmen – mer så än om någon annan film på sistone, Iron Man och Indy inkluderade, och så till den grad att kvinnliga kollegor bett mig hålla käften.
Och jag har blivit tvingad att inse att jag nog ser serien som en av de absolut bästa genom tiderna, för att inte säga den allra bästa efter Vita huset.
Sex and the City
har förmodligen betytt mer för min bild av New York än någon annan enskild företeelse (Woody Allen har jag fattat på riktigt först under senaste året, en så senkommen insikt att det kräver ett eget blogginlägg). Att leva med en serie under så lång tid, som i varje avsnitt utspelar sig i autentiska Manhattanmiljöer – det är klart att det sätter sina spår. Finns det för övrigt någon annan serie som använder sig så mycket av själva staden? Skulle vara Entourage då.
Jag och min Brooklyn-boende kusin A brukar prata lika nördigt om Sex and The City som vi gjorde om Simpsons för tio år sedan. En av hans favoritanekdoter utspelar sig efter Mr. Bigs flytt till Kalifornien, då Big berättar för Carrie att han besökt ett köpcentrum.
»You went to the mall?!« häpnar Carrie, varpå Big svarar:
»Yes, I live in America now.«

Anyways, peppet på filmen kan med fördel näras genom att läsa den här Entertainment Weekly-storyn, och Apple har ju trailern.

2 Kommentarer:

Anonymous Karin skrev...

Kanske något för nästa NY-semester? http://www.onlocationvacations.com/category/sex-and-the-city/

maj 16, 2008 9:44 fm  
Blogger Aron skrev...

Haha, jag var på "Dadeland Mall" i Miami i lördags. Min favoritobservation var att man kunde köpa en drop-in tandblekning i korridoren, bara att spärra upp käften mot en sån där mackapär. Köpte skor och en digitalkamera istället, och blev av med bagaget på vägen hem, still waiting...

maj 20, 2008 1:04 em  

Skicka en kommentar

<< Hem