torsdag, juli 02, 2009

Bildbloggarna

Jag börjar följa fler och fler bloggar som är mer baserade på bilder än på text.
Den ena av de två bästa renodlade bildbloggarna tillhör Magazine Cafés art director Joel Persson. The Life of Polarn Per samlar inspiration från episka inredningsbilder, Hermés-kataloger, obligatoriska americanamagasin som Vanify Fair och GQ, samt en inte helt oansenlig mängd Julian Schnabel-porträtt.
Den andra är kanadensiska, mer modefokuserade JJJJound.
Kolla in!

4 Kommentarer:

Anonymous Henrik skrev...

Jag med, just dom två bloggarna. Dom ger mig väldigt mycket, mycket inspiration men det är inte utan att man vill backa tillbaka och syna sig själv en smula.

Jag förstår innehållet, innehållet faller mig i smaken och intresserar mig. Sen inser jag hur många andra som läser och uppskattar dessa bildbloggar och konstaterar följande: Jag måste vara väldigt mainstream...

Allt jag försöker undvika m.a.o., men vad ska man göra, det som händer händer, det är väl en bra början om man stannar upp och ifrågasätter sig själv, mer kan man inte göra.

juli 02, 2009 1:16 em  
Blogger Konrad Olsson skrev...

Henrik, jag förstår inte riktigt ditt ifrågasättande. Jag tycker du verkar hård mot dig själv. På vilket sätt är dessa bildbloggar "mainstream"?

juli 02, 2009 6:44 em  
Anonymous Henrik skrev...

Hård mot mig själv, det var nog ingen dum analys. Nä, naturligtvis är det en lite enkelspårig tankegång. Bloggarna har lite olika inriktning men i många fall samma bilder, uppskattas av en stor massa och jag frågar mig bara hur jag själv ställer mig till innehållet. Huruvida jag (inte bloggarna) är mainstream. Skulle jag vara det är ju inte det någon katastrof, det kanske är en inneboende osäkerhet, vem vet.

juli 03, 2009 9:16 fm  
Blogger Konrad Olsson skrev...

Visst kan man bli lite lätt paranoid ibland när man följer en viss typ av bloggar och plötsligt upptäcker att samma bilder, referenser och klädesplagg dyker upp på flera ställen samtidigt.

Men jag tror att om man skulle jämföra antalet besökare JJJJound (som garanterat har läsare över hela världen) har jämfört med, säg, TMZ eller Blondinbella, för att ta ett svenskt exempel, skulle nog fortfarande JJJJound vara tämligen marginell.

Man måste vända på det, se det som något positivt att det finns människor där ute som delar samma smakpreferenser och inspirationer.

juli 03, 2009 10:21 fm  

Skicka en kommentar

<< Hem