tisdag, augusti 05, 2008

The New New Face



Dagens läsning: den här artikeln i magasinet New York om hur skönhetsidealen inom plastikkirurgin förändrats – från skräckinjagande ansiktslyft och överdimensionerade läppar, lex Meg Ryan (the Old New Face), till fluffiga baby-fat-ansikten á la Angelina Jolie (the New New Face).
»If your body is fierce (from yoga, Pilates, and the treadmill), your face will have no fat on it either and it will be … unfierce.«
Bäst var plastikkirurgen Pat Wexler, presenterad som »mother of the New New Face«, vars väntrum är ett enda stort cocktailparty för New Yorks kändiselit, och som var tidigt ute med att ta fett från typ rumpan och stoppa i ansiktet för en mjukare, mer ungdomlig look.
Hur hon upptäckte metoden?
»I was doing lipo and I don’t like to throw anything away.«

4 Kommentarer:

Blogger A.M.O. skrev...

Eh? Baby-fat-ansikten á la Angelina Jolie?

augusti 05, 2008 11:41 em  
Blogger Konrad Olsson skrev...

Jepp, läs artikeln.

augusti 05, 2008 11:53 em  
Blogger A.M.O. skrev...

Men jag orkar inte, den är på engelska och en kilometer lång. Kan du inte sammanfatta just den delen åt mig?

augusti 05, 2008 11:58 em  
Blogger Konrad Olsson skrev...

Okej, som jag förstått det hela: grejen går ut på att plastikkirurgi tidigare mest handlat om att lyfta. Det vill säga klippa lite hud uppe vi örat, dra åt och sy ihop. Det SLÄTAR UT huden, men gör också att man tappar mimik och annat.

Sedermera har det där sofistikerats, och tydligen kan man gå djupare i huden, lyfta i någon slags underhud, på nån makalös mikronivå.

Men den ALLRA senaste grejen handar om olika olika metoder att fluffa upp huden. Många av dem som använder plastikkirugi bantar ju och tränar utav helvete, vilket gör att även deras ansikten dräneras på fett – till slut ser de ut som levande lik a la Courney Cox. Grejen då är att preparera huden med olika typer av fetter, från kroppen eller med externa substaner, som gör att man får den där baby-fat-huden som alla unga människor fortfarande besitter.

Jolie sågs som ett exempel på The New New Face, men det hade iofs mest med hennes näsa och läppar att göra. Madonna ska tydligen vara ett praktexemplar vad gäller att fluffa upp huden så den ser ung och baby-fat:ig ut.

Aaaanyways. Det var vädligt fascinerande.

augusti 06, 2008 12:11 fm  

Skicka en kommentar

<< Hem